Адемов: Важно е да има правителство

„Това са конституционни процедури и няма как да няма избори.

Още по темата

8 сеп 2022 18:20

21

5 сеп 2022 14:31

25

А това, което наблюдаваме още преди старта на предизборната кампания, са отново разделителните линии, отново противопоставянето на мода, вместо да се търсят възможности за обединение, на базата на принципи. Това, което се случва, не води до усещането, че лесно ще се състави правителство, което да решава проблемите“, каза д-р Хасан Адемов от ДПС в студиото на Bulgaria ON AIR.

Той е категоричен, че ако партиите се държат по същия начин като последния път, отново ще бъдат изправени пред същите проблеми.

„Голямата въпросителна преди изборите е дали българският избирател ще бъде мотивиран да отиде да гласува, защото в рамките на 2 години за пети път избори, означава едно сериозно изпитание не само за политиците, но и за избирателите. Не се появява надежда. Важно е да се появят политици, които търсят обединение около принципи и политики, повече се говори за това, което разделя партиите“, допълни д-р Адемов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него системните партии могат да се обединят, независимо от всички противоречия, които съществуват между тях.

„Голямата въпросителна е дали искат да има правителство или не искат. Ако не искат – ще намерят причини, с които да се аргументират за липсата на възможността за съставяне на кабинет. Има много различни варианти – дали ще бъде експертен, дали ще бъде програмен, дали ще бъде надпартиен кабинет. Важното е най-накрая да има правителство“, допълни политическият представител.

„Най-голям проблем в момента са цените. Като отидат на пазара, те виждат всеки ден как служителите в магазините непрекъснато сменят цените. Това прави невъзможно хората да задоволяват основните си жизнени потребности. И вместо политиците да търсят решение в тази сфера, те продължават да се занимават с „този не може“, „с онзи не може“, добави Адемов.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *