Андрей Зографски: Борис Бонев трябва да е председател на СОС

„Освен Васил Терзиев – 20 наши районни кмета също ще положат клетва. Имаме най-голямата група в Общинския съвет. Не ни достигат 8 гласа, за да имаме пълно мнозинство. Затова ние се обръщаме към представителите на всички партии да проявят разум и да подкрепят нашия председател – Борис Бонев. Разговори са проведени с всички политически групи, с изключение групата на ГЕРБ. Ние ясно казахме, че те няма как да бъдат част от решението“, заяви Андрей Зографски от групата на ПП-ДБ-„Спаси София“ в студиото на „Денят ON AIR“.

По думите му разграждането на столичните предприятия трябва да спре, защото няколко големи проекта на Столичната община са застрашени от тежки глоби.

Още по темата

10 ное 2023 16:03

62

„Ще връщаме пари. Тук не говорим за корупция, а за неизпълнение на проекти. Ремонтът на „Шишман“ е доникъде. Това е завещаното наследство от управлението на ГЕРБ“, заяви Зографски.

„Емоцията от изборите все още не сме я забравили. Не е време за жалби и калкулации. Време е за решения. Идва нов бюджет за София“, каза гостът в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него първата работа на СОС трябва да бъде саниране и реформа на Столичния инспекторат и налагане на глоби на некачествени изпълнители и на сметопочистващите фирми, за да може да се спазва редът.

„Спаси София“ ще има заместник-кметове, но ще ги обявим следващата седмица. Господин Терзиев ще обяви управленският екип, сигурен съм, че всички заедно няма да разочароваме хората“, каза Зографски.

Гледайте целия разговор във видеото

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *