Арестуваха ало измамник от Благоевград


Арестуваха ало измамник от Благоевград

Снимка: БГНЕС

Мъж на 31 години от Благоевград е задържан като съпричастен към телефонни измами на 8 ноември, съобщиха от МВР. Задържането е във връзка с осъществени на територията на област Благоевград две телефонни измами по сценарий „предоставяне на пари за спешна операция на роднина“.

По тази схема, на 24 октомври тази година възрастна жена е предоставила на непознат сумата от пет хиляди лева, а на 31 октомври мъж е предал 18 000 лева, съобщават още от МВР. Оттам допълват, че в хода на оперативните действия разследващите влезли в следите на евентуалния извършител и насочили усилия за събиране на достатъчно доказателства за престъпната му дейност, които са подкрепени от сигнал, получен от гръцките власти. Задържаният впоследствие мъж е бил установен като участник в телефонна измама, извършена в гръцкия град Катерини на 3 ноември 2023 г., за сумата от 25 000 евро. Бил е задържан непосредствено след извършеното престъпление, а пет дни по-късно – освободен, съобщават от вътрешното министерство. При влизането му в България своевременно е създадена организация за неговото задържане.

Задържаният е привлечен като обвиняем и с постановление на наблюдаващ прокурор му е наложена мярка „задържане под стража“ за 72 часа.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *