Арестът на Велико Желев няма нищо общо с проверките


Арестът на Велико Желев няма нищо общо с проверките

Снимка: БГНЕС

Арестът на Велико Желев е изненадващ и няма нищо общо с проверките на МРРБ по магистралите, заяви в БНТ служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков.

 „Първо, проверката на Северната скоростна тангента не е приключила окончателно.

Още по темата

10 мар 2023 17:30

27

7 мар 2023 21:00

95

Категорично знаем, че липсва една трета асфалт, но още се проверява земната основа. Какви ще са резултатите тепърва ще разберем“, заяви той.

Шишков изтъкна, че нито един от големите инфраструктурни обекти не е спрян, но има проблеми от различни естества. Планираните текущи ремонти на пътища са извършени и платени. Направени са новите конкурси за поддръжка на пътища. Освен текущи, в тях има заложени и основни ремонти.

„В момента правим промяна на цялостната философия на ремонтиране на пътища, включително и на изграждането. Изобщо не е вярно, че последните 2 години не са извършени ремонти, но извършените ремонти не са тези, които са възлагани от предишни кабинети. Велико Желев, и той каза, че при фирмите на практика, основният възложител за тях е държавата. Когато държавата създаде еднакви правила, пътните фирми ще могат да работят по един различен начин и да покажат съвсем други резултати“, каза още той.

Според Шишков е несериозно да се твърди, че проблемите с износването на пътищата настъпват заради несъвършенствата на кантарите за тежкотоварни автомобили, монтирани към тол-системата.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *