Атанасова: Единственият изход е взаимно уважение и съгласие

„Резултатите от изборите задават редица възможности – както за изход от политическата криза, така и за затъване в нея. Българските граждани показаха еднозначно, че политическата криза няма да може да бъде решена от 1 партия или коалиция. Резултатите показват единствения изход от настоящата ситуация  – ако с взаимно уважение от партиите се постига съгласие за важните въпроси за страната“. Това заяви от парламентарната трибуна председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Общото в тези резултати, които очертават ясно разделителни линии в българското общество, е че показват единствения изход от настоящата ситуация. Той е възможен само ако с взаимно уважение между партиите се постигат приемливи компромиси, съгласие по стратегически важните въпроси за страната и ефективно възстановяване на политическия диалог. Всеки, който не се съобрази с тези резултати и констатации, ще загуби не само избиратели, но и перспектива за дългосрочно позитивно участие в политическия и обществен живот в страната, добави Атанасова.

Още по темата

12 апр 2023 10:32

10

12 апр 2023 10:10

34

Тя призова от парламентарната трибуна за възстановяване на политическия диалог.

„Всеки, който не се съобрази, ще загуби не само избиратели, но и перспектива за дългосрочно позитивно участие в политическия и обществен живот в страната“, подчерта Атанасова и продължи:

„Най-тежката битка е битката със самия себе си. Тази битка е далеч  по-важна от конюнктурните битки с настоящия политически опонент. Ние знаем, че изхода от тази битка зависи от самия нас и от възможността за осъществяване на качествена промяна, която в крайна сметка намира своя резултат“.

По думите й ГЕРБ в последните две години не се е затворила като партия в себе си и да живее далеч от действителността. Според Атанасова от формацията не са забравили  основните си политически задачи пред обществото.  

„Най-голямата ни победа в последните 2 години бе, че не допуснахме да се превърнем нито в жертва, нито в палач“, посочи тя.

Атанасова призова да се превърне гражданската енергия на обществото в позитивни неща за страната и да не се пропилява момента.

„Ние сме наясно от позицията на първа политическа сила, че народът ясно показа, че нито 1 партия  49-ото НС не може да реши кризата сама. Ние нямаме чувството, че сме спечелили изборите, защото виждаме, че нашата гледна точка е само част от всички в НС. Нашата победа би била само, ако 49-ото Народно събрание създаде работещо правителство, отвъд конфликти и скандали“, добави тя.

Атанасова увери, че от ГЕРБ са готови да разговарят с всяка партия, която българските граждани са изпратили в  парламента.

„Желая успех на всички вас, Бог да пази България“, завърши речта си Десислава Атанасова.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *