Атанасов: Има съпротива и опит да се спре създаването редовно правителство

Има жестока съпротива от различни среди в България срещу създаването на редовна власт, в която участва нашето обединение. Това коментира Атанас Атанасов от коалицията „Продължаваме Промяната – Демократична България” в студиото на Нова.

„Останалите политически сили много съжаляват, че не са се споразумели покрай първия мандат. С ушите си чух определени реплики, от типа: „Да бяхте дали пет гласа”.

Още по темата

31 юли 2022 19:30

66

31 юли 2022 12:01

354

Това означава, в някакъв смисъл, че сме на прав път”, смята депутатът.

Атанасов обясни, че скандалът около записите, които се твърди, че са направени на политици от ПП-ДБ, не го учудва. „Не съм чул тези 4 минути и не искам. Радостин Василев е човек, на когото вероятно не са задоволени амбициите. Той е инструмент на тези, които се съпротивляват срещу създаването на кабинет”, е мнението му.

Депутатът подчерта, че сега взаимодействат среди, които не се понасят и даде пример: „Среди, свързани с Президентството, на които им се услади служебната власт, защото могат да крадат безнаказано и безконтролно. От друга страна – среди, близки до бившите управляващи от ГЕРБ, които се съпротивляват срещу това демократичните сили да вземат властта и да им прекратят схемите, през които крадат. Тези среди не се понасят, но сега единодействат”.

Според Атанасов направените сглобки от записи са насочени към избирателния им корпус, от една страна, а от друга – целят да се въздейства върху частите от ГЕРБ, които се съпротивляват срещу подкрепата на мандата на ПП-ДБ. 

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *