АФЕРА! КЪЩА ЗА ГОСТИ В ТЕТЕВЕНСКО ИЗТОЧВА ДФ ЗЕМЕДЕЛИЕ

Поредният скандал около прословутите къщи за гости и Държавен фонд Земеделие се заформя, този път в тетевенско. Става въпрос за къща за гости „Тримата глупаци“ в село Рибарица, построена с парите на данъкоплатците.

Разследване около дружествата „Еко Балкан Пропърти“ ООД, „Вежен Хънтинг“ ЕООД и „Костина 2015“ ЕООД се натъква на поредица от злоупотреби със средства. Те са свързани със стопанисваната от тях къща за гости „Тримата глупаци“ в местността Костина – село Рибарица, както и с намиращото се в района ловно стопанство.

Покрай нередностите с къщата за гости проверката показва на светло и, че въпросното ловно стопанство на „Вежен Хънтинг“ ЕООД функционира напълно извън закона. Доказателство за това са многобройните нарушения на територията на Парк Централен Балкан, на които местните хора ежедневно са свидетели, както и несъответствията в счетоводно декларираните пред ДФ Земеделие приходи на прословутата къща за гости и ловното стопанство.

Местните жители са наясно със случващото се, но се страхуват да говорят пред медиите за многобройните бракониерства на собствениците на ловното стопанство в района на Парк Централен Балкан.

Очаквайте продължение по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *