Близки на загинали на пътя на протест: Няма да спрем, докато депутатите се правят, че не ни чуват

Близки на загинали при пътни инциденти се събраха на национален протест в центъра на София в Триъгълника на властта. Те настояват за адекватни мерки, които да спрат войната по пътищата.

Хората носят и букети цветя в памет на жертвите на инциденти и са категорични, че всяка неделя в 18:00 часа ще се събират на протест. Протестните плакати гласят „Справедливост за Васко, Георги и Светли“, „Политиците, убийци на народа“.

Още по темата

5 сеп 2023 15:54

48

4 сеп 2023 12:34

73

29 авг 2023 19:05

69

Близките искат и спешна лидерска среща, за да обяснят на нея къде са проблемите. Чакаме с години за експертизи, делата се бавят с години, а убийците се разхождат на свобода с валидни шофьорски книжки, заяви пред журналисти Петя Иванова от протестиращите.  

„Искам да питам депутатите –  240, които са там, дали се гледат и дали се виждат добре в огледалото и да разберат, че са там, благодарение на целия български народ, избрани са в негова услуга. От тази лидерска среща няма да се откажем“, категорична е Иванова. Ще има протести, докато не се състои тя и докато не променят спешно законите. Утре се очаквала среща в Министерството на правосъдието.

По-късно хората имат намерение да тръгнат на  шествие до пешеходната пътека на столичните улици „Цар Иван Шишман“ и „Гурко“, където миналата събота загина 15-годишният Филип Арсов, който беше пометен от автомобил, управляван от пиян шофьор.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *