Борисов: Експертен кабинет ме устройва най-много, но правителството остава в този формат

Засега правителството остава в този формат. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на оглед на участъка между пътен възел „Буховци“ и пътен възел „Белокопитово“ на АМ „Хемус“.

Той подчерта, че всичко може да се направи в името на България, когато има диалог, нормално мислещи политици, взимащи предвид мнението и на другите

Относно желанието на ДПС за съставяне на експертен кабинет министър-председателят отбеляза, че в сегашната ситуация много от извънпарламентарните парии, които са се разцепили, не са успели да влязат в парламента и са се оформили няколко политически проекта, които „загряват около пистата“, за да си подберат избиратели. „Те няма да спрат, разбирам ги. Това е в тяхна полза. Не значи обаче, че на всеки, на когото му се приискат избори, ще ги провеждаме“, коментира той.

„Експертен кабинет устройва ГЕРБ най-много, както и мен, защото мога да си работя за партията, а не да се движа по социално-икономически и финансови теми. Важните теми за България ги свършихме в този мандат. Експертен кабинет е правилен, ако има висока политическа култура във всички“, категоричен бе премиерът.

По негови думи диалогът между Министерския съвет и президентството върви. Според Борисов обаче Радев вече е политически играч. „Той не е равно отдалечен, не е безпристрастен. Той е много силно политически украсен. Към коя политическа партия – дали ще е нова, към БСП или ДПС, които го избраха, със сигурност не е към ГЕРБ. Това обаче го прави субект“, подчерта министър-председателят.

Той изтъкна, че когато си обичаш народа и държавата, трябва пълна мобилизация. „А Радев какво казва – „да дадат оставки и тогава ще говорим“. Аз като дам оставка, какво ще говоря с теб, аз ще дойда под прозорците ти тогава. Това ли иска? Ще го направим, ще дойде и това време“, посочи Борисов.

По думи на премиера хората на Радев са го „сготвили“. „Направиха го по перфектен начин. Грешката им беше, че пуснаха клипа със спалнята, къщата – най-сервизните помещения, в момент, в който ме няма. Като ченгеджийска операция я направиха фантастично, шапка им свалям. Неговото най-близко обкръжение го свърши“, коментира той и добави, че за него случаят е приключен и си е взел поуките.

Народът ги усети какви са какво са и затова и „великите им народни въстания“ не могат да съберат колкото една конференция на ГЕРБ, изтъкна премиерът.

Източник: news.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *