Борисов: Осъждам посегателството срещу сградата на Евромисията


Борисов: Осъждам посегателството срещу сградата на Евромисията

Снимка: БГНЕС

Категорично осъждам посегателството срещу сградата на представителството на Европейската комисия в София. Това написа във Facebook лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като по-рано през деня сградата бе залята с червена боя от участници в т.нар. „Поход за мир“, който се състоя в столицата.

Още по темата

21 май 2023 18:43

436

„Изключително тревожно е, че тази вандалска проява идва в момент на тежки предизвикателства пред България. Днес нашата и международната общественост наблюдават с очакване разрешаването на тежката политическа криза, в която страната ни се намира от две години. Отговорност на политическите партии, особено на тези, които най-много афишират своите патриотични настроения, е да гарантират сигурността, стабилността и интегритета на държавата, вместо да насърчават нови разделения и скандали“, смята Борисов.

Той призова демократичните системни партии „да застанем обединени в името на националните интереси на България, излъчвайки силно редовно правителство“.

„Единствено гаранции за задълбочаване на процесите на евроатлантическата ни интеграция могат да бъдат контрапункт на хибридните опити за инфилтрация на враждебното руско влияние в нашето общество“, категоричен е лидерът на ГЕРБ.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *