Борисов: ПП-ДБ да не експериментират с доверието на ГЕРБ

„ПП-ДБ да не експериментират с доверието на ПГ на ГЕРБ-СДС. Съветвам ги най-приятелски. Нека да дойдат утре и да отхвърлим ветото на президента и да приемем още две точки“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който посети Бургас.

Бившият премиер подчерта, че с построяването на газопровода „Балкански поток“ от неговото правителство България е получила възможността да печели от порядъка на 3 милиарда на година.

Още по темата

26 окт 2023 18:12

40

26 окт 2023 16:39

36

26 окт 2023 16:22

124

„Ако ми кажете друго предприятие, което да е 100% държавно и 3 млрд. лева чисти. Всеки, който го е построил може да се похвали с него“, каза Борисов и добави, че приветства действията на правителството.

„Навремето го построихме, за да не ни заобиколят. Дадохме на българския народ не само да печели, но и да влияе върху геополитическите събития на Балканите“, добави той, цитиран от БГНЕС.

Борисов подчерта, че утре има прекрасна възможност двете формации – ГЕРБ и ПП-ДБ, подкрепени от ДПС, да отхвърлят ветото на президента.

„Самите те казаха, че това е много важно за Плана за възстановяване, защо трябва да го отлагаме със седмици приемането му“, добави той.

„Нямам нищо против работниците в бургаската рафинерия. Ние ги подкрепяме, но предприятието, в което те работят, трябва да си плати данъците“, посочи още Борисов.

Той посочи, че свръхпечалбата, която е реализирала рафинерията, благодарение на труда на работниците си, трябва да влезе в държавния бюджет, както е в цяла Европа.

„А дерогацията и, ако някои ги ръчка да го правят, означава даване на специален статут на българската рафинерия, издействан от българската държава. Това означава, че българските потребители трябва да получават по-евтини горива. Като гледам как станаха 4 лева, а сега са 3,30 лева – не виждам как тази дерогация помага в момента на българския гражданин“, заяви Борисов.

Всичко по казуса вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Източник dnes.bg и

https://vestnikataka.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *