БСП ще проведе референдум относно джендър идеологията в училищата


БСП ще проведе референдум относно джендър идеологията в училищата

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Конгресът на БСП възложи на Националния съвет на партията да започне организацията на национален референдум във връзка с „джендър“ идеологията в училищата.

Предложението беше направено от плевенски социалисти, които изразиха безпокойство от зачестилите опити за проникване на тази идеология в училищата. В името на нашите деца и защитата на християнските ценности и семейството предлагаме Конгресът да вземе решение за иницииране от БСП на национален референдум „за“ или „против“ „джендър“ идеологията в училищата, каза Стефан Бурджев от името на плевенските социалисти, автори на идеята.

Започваме работата по организирането на референдума, заяви Атанас Зафиров, ръководещ заседанието на Конгреса.

В изказването си пред Конгреса преди това лидерът на БСП определи Истанбулската конвенция като заплаха пред българското общество и семейство. Тя добави, че се оказва сериозен натиск върху БСП от страна на ПЕС за нейното приемане.

Още по темата

11 фев 2023 16:25

58

11 фев 2023 14:10

126

Нинова посочи, че има проблем с Партията на европейските социалисти що е модерно ляво. По думите ѝ те припознават Истанбулската конвенция и „третия“ пол.

„От години сме подложени на огромен натиск, ние от БСП да приемем Истанбулската конвенция като модерна лява идеология“, каза Нинова и коментира, че това не е спряло скритото и подмолно прокарване на „джендър идеологията“, докато се стигне до решението на Европейският съд по правата на човека, който я приема за допустима в училище.

„Докато съм председател на БСП няма да се предадем на този натиск. Като ме смените някой ден, правете каквото решите. Но дотогава ще отстоявам с всички сили, и съм сигурна и от ваше име, че имаме момчета и момичета вкъщи, и че сме майки и бащи“, каза Нинова.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *