Възраждане няма да подкрепи проектобюджета, не са ясни приходите


Възраждане няма да подкрепи проектобюджета, не са ясни приходите

Снимка: БГНЕС

Депутатите от „Възраждане“ няма да подкрепят проектобюджета за 2024 г., коментира във Велико Търново лидерът на партията Костадин Костадинов, цитиран от БНР.

По думите му, не са ясни източниците на приходи, за да бъде обезпечена разходната част, а държавата е тласната към дългова спирала.

„Няма как да подкрепим какъвто и да е било бюджет, предложен от Асен Василев. Не се е случвало досега два пъти в моментите, в които е бил предлаган от него, няма как да се случи и трети път“, посочи лидерът на „Възраждане“.

„Големият въпрос е откъде ще дойдат парите? Това, че държавата изтегли 4,5 милиарда лева, в никакъв случай не ни успокоява, защото расте броят на несъбираемите вземания – за една година от 10 на 17 милиарда лева, което показва, че Министерството на финансите не си върши добре работата.

Може би показва, че Министерството на финансите нарочно не прибира вземанията, за да може да прибира по друг начин пари „под масата“ – не за държавата, а за хората, които управляват държавата. Това са две различни неща. Иначе казано – виждаме просто един политически театър“, каза  Костадинов.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *