Вълчев: Нещата в коалицията ще се изострят


Вълчев: Нещата в коалицията ще се изострят

Снимка: БГНЕС

„Нещата в (управляващото мнозинство) ще се изострят през следващите седмици до местните избори. … Има неудобство от двете страни (ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС), че трябва да седят на една маса и да гледат в общото бъдеще, както и за това, че едните спечелиха властта и след това не я упражниха, а я дадоха на други хора. Това неудобство ще се засилва по време на местните избори, защото и двете страни ще трябва да активизират своите съмишленици, за да се представят добре на вота“.

Това каза пред БНР проф. Даниел Вълчев“, бивш министър на образованието, и подчерта, че се съмнява, че „ще се мине гладко“ през изборите за местна власт.

Още по темата

20 май 2023 10:51

24

24 фев 2023 21:12

121

По думите на проф. Вълчев напрежението между правителството и президента устройва и двете страни:

„В лицето на Румен Радев правителството вижда своето основание да съществува, за да устоят на президента, защото не трябва да има негови служебни правителства, които, казват те, не е по-добре да ги има и т.н. Ето ви една легитимация. От страна на г-н Радев е същото – той не случайно прави това, защото по този начин излиза, че той е единствената опозиция на това, което се случва в страната. Допускам, че това нещо ще продължи. Въпросът е кой как ще изиграе тази ситуация“.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *