Външно: Не пътувайте до Иран, освен при крайна необходимост


Външно: Не пътувайте до Иран, освен при крайна необходимост

Снимка БГНЕС, архив

Министерството на външните работи (МВнР) препоръчва българските граждани да преустановят пътуванията си до Иран, освен при крайна необходимост. Това се посочва в съобщение на Ситуационния център на МВнР.

„При крайна необходимост от пътуване през предстоящите седмици, намиращите се на територията на Ислямска република Иран български граждани, следва да проявяват предпазливост, да се информират предварително за ситуацията и да избягват места, където има струпвания на големи групи хора“, съобщиха от министерството.

МВнР обръща внимание, че използването на снимачна техника (смартфони, фотоапарати, видеокамери и др.) в близост до райони на напрежение, може да бъде повод за задържане или друга рискова ситуация.

При необходимост от съдействие, българските граждани могат да се свържат с посолството на Република България в Техеран на тел.: + 9821 88775037, 88775662 или на електронна поща е[email protected], както и при извънредна ситуация и в извън работно време – на моб. тел.:+98 9305683409.

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на Дирекция „Ситуационен център“: +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или имейл: [email protected].
 

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *