Григорова за лайнометите, имотите и стои ли индиректно Путин зад Терзиев

Когато има фотофиниш, всеки глас е важен. Затова нашите юристи пишат в момента жалбата до съда, като описват в нея многото сигнали за нарушения на изборното законодателство, каза пред bTV загубилата изборите за кмет на столицата Ваня Григорова.

Не приемам резултата за окончателен и няма как да знаем кой е кмет на София, докато съдът не реши, каза Григорова.

Тя обвини ПП-ДБ, че публикували екзитполове часове преди края на изборния ден, които внушавали, че Васил Терзиев води с 12-13%. Водещата обаче я контрира, че това са били екзитполове, поръчани от Би Ти Ви.

Григорова повтори написаното от нея вчера във фейсбук за „либералния лайномет“ и каза, че през последните дни нейните опоненти публикували неверни факти и откровено фалшиви новини за нея. „Видях публикации, които се занимават с бельото ми. Когато хвърляш лайна, ти си лайномет“, каза Григорова.

Снощи тя написа във фейсбук, че „либералният лайномет продължавал с нова опорка – че съм спечелила в ромските махали. Но аз спечелих в 13 столични района“, написа тя.

На Григорова ѝ се наложи да отговаря на въпроси относно закупуването на имот, близо до Равно поле на цена от 5 евро на квадратен метър.

„В кв. „Верила“ е промишлена зона, където няма водоснабдяване и канализация. А в bird.bg е написано, че имотът ми е до голф игрища. Такива има в Равно поле, което на километри от „Верила“. Моят район е заобиколен от промишлени сгради, складове и фирми. А кредитът ми заедно с мъжа ми ще го изплащаме 30 години“

А по повод публикации за бижу – висулка, забелязано от медиите, тя контрира с думите, че очаква следващия въпрос да е за бельото ѝ. Според нея през последните дни на кампанията нейните опоненти са публикували неверни факти и фалшиви новини.

Относно подкрепата на партията на Николай Малинов, обвинен в шпионаж в полза на Русия, Григорова препоръча на водещите да поканят самият Малинов, за да обясни той дали е работил в полза на друга държава.

„Нали няма да ме карате да държа дрегер и на г-н Сидеров“, запита Григорова, визирайки партия „Атака“, която също влиза в коалицията, подкрепила кандидатурата ѝ.

„Аз обикалях калните улици на „Факултета“ и квартал „Христо Ботев“. И във „Филиповци“ бяхме“, каза Григорова в отговор на въпроса как така е спечелила точно в ромските махали.

Григорова заяви, че не е водила разговори с дарители за кампанията, следователно не й се е налагало да връща дарители. „Аз сама си определях политиката, която ще защитавам, има си счетоводители, които ще напишат отчета за даренията“, каза претендентката.

„Ако Васил Терзиев стане кмет, то това е станало с помощта на изнасилване от Бойко Борисов и пасивната подкрепа на Костадин Костадинов, следователно с помощта на Путин“, отвърна Григорова на въпроса кой точно стои зад кандидатите за кмет на София.
   

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *