Деница Сачева: Владислав Горанов ще докаже своята невинност

Без ГЕРБ няма стабилно управление на страната, всички избори дотук доказаха, че без участието на ГЕРБ не може да има стабилно управление в страната, заяви Деница Сачева пред БНТ.

Неистовото желание на ПП да прекалява с политическия маркетинг ще им изиграе лоша шега на тях. Не може да приемем подобен тип опростяване и показване, че политиката е черно и бяло. Хората вече ясно виждат какво се случва от цялата тази политическа опаковка. Хората очакват ясни решения по здравеопазване, образование, инфраструктура, проекти, изоставаме драстично в редица сектори от цяла Европа, добави Сачева. За първи път плащаме повече, отколкото получаваме. Хората ще се уморят ако отново влезем в това русло и призовавам нашите опоненти да дискутираме по конкретни теми и законопроекти. Да започнем разговора за съдебната реформа, заяви Сачева. Каним ги на конкретни разговори за това как трябва да изглежда съдебната реформа, която би била приета от всички народни представители, каза още Сачева.

Готови сме още сега да има среща на партиите, на която да се започне сериозен разговор за това какви са очертанията на една истинска дълбока правосъдна реформа, подчерта Сачева.

За списъка „Магнитски“ Сачева коментира, че е убедена, че Владислав Горанов ще докаже своята невинност. „В случая по-скоро това е неправомерен, несъразмерен удар спрямо него и неговата роля в политиката. Това, че името му се свързва с корупция, на практика до този момент единственото лице, което твърди, че това е така, е човекът, който самият се укрива от българското правосъдие в момента и има повдигнати 19 обвинения, и тежки криминални деяния“, добави Сачева.

Трябва да говорим за съдържателни политики, да направим така, че българските институции да са достатъчно устойчиви, отбеляза още Деница Сачева.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *