Денков: Президентът се опитва да бутне правителството още преди да се сформира

В момента в МВР има двувластие и това може много сериозно да пречи на работата, заяви в Плиска премиерът академик Николай Денков. Той уточни, че на държавно ниво със сигурност трябва да се обсъди как да бъдат преструктурирани службите за сигурност, така че да няма бели петна в тяхната работа, каквито има сега. Денков допълни, че ако е на мястото на главния секретар на МВР, при създалата се ситуация, би си подал оставката, пише БТА.

Премиерът определи като спешно приемането на закон, свързан с дейността на антикорупционната комисия. По думите му това е свързано с приемането на страната ни в Шенген, но и с борбата с корупцията у нас. Впечатляващо в лошия смисъл на думата е, че в страната има много малко дела от такъв характер и единични случаи на осъдени за корупция, каза Денков.

Президентът се опитва да бутне правителството още преди да се сформира, каза още той.

Още по темата

28 авг 2023 10:43

64

Загуби се регулярността на срещите, коментира премиерът появилото се напрежение между лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и съпредседателя на ПП Кирил Петков.

Премиерът посочи още, че няма насрочена дата за лидерската среща между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

Николай Денков е на посещение в Плиска, където  бе открит бюст-паметник на поетът Димчо Дебелянов. В основата на паметника бе положена и пръст от родната къща на Дебелянов.

„В двора на кирилицата, в алеята на писателите, която овековечава делото на най-великите творци, излели душите си на кирилица е мястото на един от най-чувствените български поети – Димчо Дебелянов. Тук той е у дома, редом с Яворов и Пенчо Славейков, заедно с Ботев. Останал завинаги само на 29 години Дебелянов намира смисъла и съдържанието на краткия си живот“, каза Денков.
 

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *