Държавната „Ел Би“ намали още цените на кашкавала и сиренето


Държавната "Ел Би" намали още цените на кашкавала и сиренето

Снимка: БГНЕС

Държавната млекопреработвателна компания свали още цените на сиренето и кашкавала от днес.

„Цената на килограм сирене в търговските обекти на Ел Би Булгарикум от днес е 12,90 лева, а тази на кашкавала – 15,90 лева“, обяви изпълнителният директор на “Ел Би Булгарикум” Владимир Русев в сутрешния блок на БНТ.

“През последните седмици проведохме серия от срещи с български производители и вече имаме нови договори за доставка, които ще позволят намаление на цените и запазване на печалбата на дружеството”, подчерта Владимир Русев. По думите му предишното ръководство е допуснало Ел Би да работи на загуба, като е сключило неизгодни договори за доставка и то на вносно мляко. “Най-спешната задача бе да възстановим договорите с българските производители, защото Ел Би трябва да бъде еталон за българския вкус”, подчерта Русев. Това ще позволи и трайно намаление на цените.

В Ел Би Булгарикум стриктно се спазва и стандартът за производство на млечни продукти – в един килограм сирене се влагат 7 литра мляко, а в един килограм кашкавал – 10 литра мляко.

“Договорените цени на суровината ни позволяват да продаваме на обявените цени и да бъдем на печалба, но пазарният ни дял е много нисък, за да влияем на пазара. Затова планираме и инвестиции в разширяване на търговската ни мрежа, за да дадем възможност на българските граждани да пазаруват на тези цени на повече места в страната”, обясни Владимир Русев.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *