Животозастрашаваща ситуация: Бариера не се свали, преди да мине влак през жп прелез

Вълна от остри реакции заля социалните мрежи след пореден публикуван клип, на който се вижда как жп прелез с неработеща сигнализация, който създава опасност за шофьори и пешеходци. Видеото показва как автоматичният прелез не работи и рампата не е пусната, докато профучава влак.

От Националната компания „Железопътна инфраструктура“ заявиха, че съоръжението не е работило временно заради ремонт на релсите, съобщи Bulgaria ON AIR.

Клипът е заснет сутринта на 12 май край жп прелеза между горнооряховските села Първомайци и Правда, докато преминава влакът по линията София – Варна. Доника Димитрова  живее на метри от жп прелеза. Казва, че дневно два или три пъти по линията преминават влакове и досега не е имало неизправност с автоматичния прелез.

„Не съм видяла досега, защото виждам всеки ден тук наредена опашката – през прозореца ги виждам. Не съм забелязвала да няма бариера. Може и инцидентно да е!“, предположи Доника.

Преди 7 години на същия прелез двама загинаха, след като влак помете автомобил, опитал да прекоси релсите при спуснати бариери.

От Националната компания „Железопътна инфраструктура“ потвърдиха, че на 12 май в 10:42 часа автоматичният прелез не е работел заради няколкочасов ремонт на релсите. В тези случаи машинистите се предупреждават да се движат със скорост от 15 км/ч, с включена звукова сигнализация и да изчакват на прелеза, като спазват всички инструкции за безопасност.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *