Иззеха недекларирани 46 000 паунда и 80 000 евро на „Дунав мост 2“


Иззеха недекларирани 46 000 паунда и 80 000 евро на „Дунав мост 2“

Снимка: Агенция „Митници“

Недекларирани 46 210 британски паунда и 80 000 евро откриха митнически служители при проверки на два товарни автомобила в района граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 2“ при Видин – Калафат, съобщават от Агенция „Митници“.

На 7 септември митническите служители селектират за проверка в района на граничния пункт товарен автомобил, влизащ в страната. Камионът е управляван от турски гражданин и пътува от Нидерландия за Турция.

В хода на контролните действия инспекторите откриват под шофьорската седалка на превозното средство три пакета с британски паунда, увити в найлонов плик. Валутата е преброена в присъствието на водача. Установено е, че недекларираната сума е в размер на 46 210 паунда, уточняват от агенцията.

Ден по-късно, на 8 септември, на същия граничен пункт, митническите служители проверяват друг товарен автомобил, пътуващ от Германия за Турция. В естествена кухина в арматурното табло на кабината проверяващите намират укрити евробанкноти. Установените банкноти са в купюри с номинали 10, 20 и 50 евро на обща стойност 80 000 евро, допълват още от митническата агенция.

По двата случая са съставени актове за административно нарушение.
 

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *