Инж. Милчев: Който е министър, той си поръчва сантиметрите

„Истината за българските пътища е крайно време да стане ясна, защото ние сме свидетели как различни министри от различни кабинети ни обясняват съвършено различни неща. И ние не може да се ориентираме каква е истината“, заяви директорът на Института по пътна безопасност инж. Богдан Милчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

„На 10 март от 10:00 ч. в БТА Институтът по пътна безопасност организира среща между министър Шишков, бившите министри – Нанков, Караджов и Комитова, на която ще засегнем най-спорните въпроси, за да стане ясно каква е истината за българските пътища“, каза той.

Той сподели, че министър Шишков е потвърдил участието си.

„Той потвърди такова участие и на друга конференция, но след това не дойде. А Нанков, Караджов и Комитова също потвърдиха участие. Липсата на някой от тях ще ни покаже истината за българските пътища. Те го дължат на българските граждани. Що се касае до проверките, които в момента се правят, нашата позицията е, че това са бутафорни проверки, от които няма да произтече абсолютно нищо“, категоричен бе инж. Милчев.

По думите му една проверка не може да се осъществи, без да присъства и Надзора, и възложителят, и проектантът, и строителят.

„Всички те трябва да бъдат официално поканени. Може да попитате министър Шишков дали е готов да прекрати всички договори на фирмата, която според него е строила Северната тангента, да спре всички плащания към тази фирма, да създаде „черен списък“ на тези фирми, които според него не работят. Готов ли е министър Шишков да поеме ангажимент и да каже, че на тази същата фирма не е изплатил стотици милиони левове за подобно свършена работа, докато той е бил министър“, попита той.

Според него тази фирма години наред печели обществени поръчки.

„Служебното правителство се гласи да възложи ремонти до края на мандата си за между половин и 1 милиард лв. на строителни фирми. Те подготвят почвата. Може да попитате министър Шишков дали участва в пореден проект на президента, защото той с цялото си поведение, което прави, показва същото, което правеха и Кирил Петков, и Асен Василев, както и Янев преди него“, подчерта инж. Богдан Милчев.

На 10 март темата за незаконното строителство също ще бъде засегната.

„От миналата седмица министър Шишков им е разпоредил незабавно да започнат да съставят актове за незаконно строителство по лотовете на магистрала „Хемус“, защото прокуратурата иска документите за незаконното строителство, за което той говори от 9 месеца. Това е незаконно строителство само в главата на министър Шишков. Това неговото е политическо шоу, от което няма да произтече нищо добро за българските пътища“, допълни директорът на ИПБ.

Те настояват за нов вид управление: „Който е министър, той си поръчва сантиметрите.“

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *