Как точно се разследва дилър наркоман, любимец на прокуратурата със здрав чадър?

Бившият футболист Георги Семерджиев, който причини тежката катастрофа на бул. „Черни връх“, при която уби две момичета, вероятно има добри връзки в прокуратурата. Това скандално предположение направи адвокатът и бивш вътрешен министър Емануил Йорданов в интервю, видя Narod.bg. 

Неговите контакти в МВР са били на ниските нива, но може би има по-добри контакти в прокуратурата, което също е хубаво да бъде изяснено, отбеляза Йорданов.

Той допусна още, че Семерджиев е бил облагодетелстван от положението му на свидетел по ключово дело за наркотици. „В практиката не е трудно да се видят случаи, при които лице, което дава удобни за прокуратурата показания, се ползва с едно привилегировано положение. Има хора, които трябва да бъдат привлечени като обвиняеми, но заради хубавите си показания остават свидетели“, коментира бившият вътрешен министър в предаването на в. Сега „(О)позиция“.

Според Емануил Йорданов не е прецедент, че Семерджиев толкова време се измъква от закона, въпреки множеството му нарушения на пътя. Във връзка с това, че бившият футболист е бил издирван от близо месец преди фаталния инцидент, Йорданов заяви: „Преди 89-та г. имаше виц, че другарят Живков бил полунелегален, защото той се криел, но никой не го е търсил“.

„Няма нищо изненадващо. Нормално е дела с по-висока правна сложност или тези, които предизвикват по-голям обществен интерес, да се намесят следователите от Националното следствие“, каза още Йорданов, но уточни, че появата на ръководителя на Военно-окръжната прокуратура в София на мястото на произшествието е „художествена самодейност“. „Няма обяснение, което да е лицеприятно“, добави адвокатът.

Източник: narod.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *