Каракачанов: Смяната на Трети март е опит да се пренапише историята

„Трети март е символ на един национален идеал“. Така бившият военен министър Красимир Каракачанов коментира в студиото на „Денят ON AIR“ предложението на правителството за смяна на датата на националния празник на България.

„Всички държави в света и в Европа празнуват деня, в който са се създали като държава. Опитът беше конюнктура и типично слугински, както първото предложение на ГЕРБ, така и сегашното. Да покажем, че водим антируска политика. Трети март е свързан с Русия дотолкова, доколкото Русия е свързана с Руско-турската война“.

На въпроса някой прави ли опити за подмяна на историята ни, Каракачанов отговори, че всеки, който е на власт, прави опити да я променя.

Според бившия военен министър предложението за смяна на датата е опит да се пренапише историята и да се зачеркне част от нея.

Каракачанов коментира в ефира на „Bulgaria ON AIR“ и проблемите със службите за национална сигурност. Според него правителството не се интересува от националната сигурност на страната. „ГЕРБ и ДПС не веднъж се опитват да слеят службите“, заяви той.

Попитан кой дирижира процесите в НС, Каракачанов бе категоричен: „ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС – това е управляващото мнозинство“.

 

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *