Кирил и Асен броят $1 милион за PR-стратегии на бивш шеф на МОСАД

Израелската ПР агенция C.I.Y Global е компанията, която дава съвети на Кирил Петков и Асен Василев за медийни политически стратегии.

Новината е потвърдена и от сайта observatorial.com. C.I.Y Global се рекламира като агенция, с която може да спечелиш изборите, защото прави безупречно проучване на всички политически сили, за да позиционира клиента на най-доброто място, научи ексклузивно „Филтър“.

„Когато ръководителят на израелския „Мосад“, професор от Харвард и екип от дигитални експерти, поемат вашата политическа кампания, победата е точно зад ъгъла“, пише в официалната страница на агенцията.

Неин президент и основател е Дани Ятом, генерал от резерва, бивш шеф на „Мосад“ и депутат в Кнесета. Той основава компанията C.I.Y Global, в която като консултанти по стратегическо поведение са наети Офер Инбар, Нево Коен и бившият разузнавач от „Мосад“ Амар Ятом – неговият син.

„Продължаваме промяната“ са били един от първите клиенти. Първоначално социолозите не дават много шансове за успех на формацията на предишните избори, а електоралната й подкрепа спада до 10%.

Тогава компанията на Ятом е наета за консултант, а тя съветва харвардците да се концентрират в кампанията върху конкурентите и най-вече върху Бойко Борисов, превръщайки корупцията по време на неговото управление в лайтмотив.

Точно по това време се разпространяват и снимките от спалнята на Борисов с банкноти и кюлчета злато. Ятом съветва също така да не се пропуска връзката на ГЕРБ с ДПС.

Негативната кампания се основава главно на технологични и цифрови инструменти (включително богове), текстови съобщения и целеви аудитории.

Ботовете се вклиняват в големи групи във фейсбук, където започват да се роят дискусии. Целта е да се придизвика шум и да се създаде образ на корумпиран лидер, който трябва да бъде заменен от млади и талантливи хора с много добро образование.

Резултатът не закъснява. На изборите „Продължаваме промяната“ получава 25,7% от гласовете — повече от всяка друга партия.

Изпълнителният директор на компанията Нево Коен разкрива, че тя действала на принципа на „израелските командоси“. „След два дни срещи в София анализирахме ситуацията с партийните лидери и местния екип и активирахме служителите си, които работеха непрекъснато и дигитално, като същевременно непрекъснато подобряваха и оптимизираха представянето“.

Според информацията на партията на Петков и Василев продължава да работи с израелската компания, която е високоплатена и се твърди, че прибира по 1 милион долара за всяка кампания.

Източник: narod.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *