Лиляна Павлова: България е държава на кръстопът с много възможности


Лиляна Павлова: България е държава на кръстопът с много възможности

Снимка: БГНЕС

България е държава на кръстопът с много възможности, но и с лице към много опасности и рискове, заяви Лиляна Павлова, бивш вицепрезидент на Европейската инвестиционна банка на форума „Антикорупция, демократична устойчивост и икономическа сигурност“ в София, организиран от Центъра за изследване на демокрацията.

„Пред нас има два пътя, този към устойчив растеж, развитие и просперитет, и пътят, засенчен от рискове, нездравословни дългове и зависимости“, посочи бившият регионален министър, цитирана от БТА.

Тя отбеляза, че ЕС и държавите от Г-7 вече преоценяват своите доктрини за сигурност и основният приоритет става икономическата сигурност и намаляването на зависимостите.

Във форума участват министър-председателят Николай Денков, европейският главен прокурор Лаура Кьовеши и Лиляна Павлова, бивш вицепрезидент на Европейската инвестиционна банка. Присъстват също министърът на правосъдието Атанас Славов, министърът на вътрешните работи Калин Стоянов и главният секретар на МВР Живко Коцев, представители на българския офис на европрокуратурата, както и новоизбраният за кмет на София Васил Терзиев.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *