Любенов: Няма вариант за правителство на малцинството


Любенов: Няма вариант за правителство на малцинството

Снимка: БГНЕС

„Във водените разговори между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ останалите партии в 49-ото Народно събрание не участват. Не ми се вярва първите сили да разиграват някакъв театър и да отидем на нови парламентарни избори. Някои от партиите в сегашния парламент може да са в по-неизгодна позиция от сега“. Това заяви политологът доц. Милен Любенов вефира на Нова Нюз.

Още по темата

2 май 2023 10:12

129

2 май 2023 07:19

17

За предложения днес проектокабинет той обясни, че не е възможен кабинет на малцинството с втория мандат.

„Да си представим какво означава правителство на малцинството с втория мандат. Може да се оформят алтернативни мнозинство и това правителство на ПП-ДБ може да изпадне в капана всяко законодателно предложение на МС да бъде бламирано или така да бъде редактирано, че Министерският съвет да не може да си познае законопроекта. Идеята за кабинет на малцинството без да бъде договорено правителство, без да бъдат договорени мнозинства, по които да се работи в перспектива по дадена управленска програма, ми се счита невъзможно за реализация”, каза Любенов.

Той смята, че ако се стигне до кабинет с ясна управленска програма, стремежът на такова правителство трябва да е пълен мандат. Тези две формации продължават да си нямат доверие помежду си и това е разбираемо – те са антитези, обясни политологът.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *