Майката на Ивет Стайкова: Друсаше се по 4 пъти на ден

„Гласове й казвали да ме удря, а на следващия ден не помнеше нищо. Когато взимаше наркотици, погледът й ставаше друг. Взимаше наркотици по 4 пъти на ден“. Това разказа пред Софийския градски съд Цветелина Илиева, майка на 19-годишната Ивет Стайкова.

Момичето е подсъдимо за убийството на баба си – актрисата Виолета Донева. Според прокуратурата тя е наръгала възрастната жена 54 пъти в нощта на 18 октомври 2022 г. Днес показания даде нейната майка, пише „24 часа“.

Жената описа кошмара, който са преживели заедно с Ивет, когато е била под въздействие на наркотици. Веднъж например майка й я завела в „Пирогов“, защото си била внушила, че страда от нелечимо заболяване. В тоалетната обаче момичето отново се надрусало. По пътя към дома Ивет крещяла и удряла майка си. Докато Цветелина разказваше за ужаса, плачеха и тя, и дъщеря й.

Още по темата

7 ное 2023 13:35

55

Момичето започнало да се дрогира от 12 -13-годишна възраст.  Когато била на 16 години, родителите й се разделили. Майка й не била съгласна с възпитанието, което й давал баща й – режисьорът Иво Стайков. Тя каза, че щяло да бъде добре поне веднъж да й каже, че я обича.

Майката водила Ивет на психиатър, но не останала доволна. Специалистът я посъветвал, като види наркотици, да изхвърля всичко. Затова тя започнала да рови навсякъде и да търси дрога. Звъняла на лекаря и в 22 часа вечерта, за да го пита какво да прави. Той я посъветвал да не влиза в конфликт с дъщеря си и когато тя започне да буйства, да я игнорира.

Ивет първо учила в арменското училище. После била прехвърлена в 30-о училище. Там обаче я хванали с наркотици. След това се записала в Училището по текстил и дизайн в „Лозенец“. Там още първия срок я хванали с машинка за дрога. След това, за да се откъсне от средата, станала частна ученичка. Майка й се принуждавала да взима кредити, с които да й плаща задълженията, натрупани от наркотиците.

За проблема на Ивет знаели както баба й Виолета, с която тя била много близка, така и дядо й – режисьорът Людмил Стойков.

Виолета Донева й пращала пари за дрехи, за храна. Обикновено момичето й гостувало през уикенда и по празници.

В края на заседанието Ивет поиска да й се предостави цялото дело, за да може да се запознае с него.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *