Мария Габриел: Аз съм политическият представител на ГЕРБ в това правителство

Политическият представител на ГЕРБ в това правителство съм аз.

Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Мария Габриел по време на брифинг в Министерския съвет. Габриел отговори на журналистически въпрос, свързан с изявлението на съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков, който заяви, че министърът на вътрешните работи Калин Стоянов е бил „подаден като експерт от ГЕРБ“ при съставянето на настоящото редовно правителство, пише БТА.

Мария Габриел посочи, че разговорите при съставянето на правителството са водени между нея и настоящия премиер Николай Денков.

Още по темата

21 ное 2023 18:00

84

„Всеки един министър, който е намерил мястото си в това правителство, е одобрен от двамата. Много е важно в такава ситуация да погледнем какво бихме искали да се направи. Днес разбирам много ясно, че и министърът на вътрешните работи, и аз, и премиерът акад. Денков проявяваме нулева толерантност към насилието“, коментира Габриел. Тя подчерта, че заедно с премиера и вътрешния министър са на мнение, че свършилите добре своята работа полицаи по време на протестите трябва да бъдат поздравени, но тези, които са превишили правомощията си, трябва да понесат отговорност.

„И тримата казваме „не“ на каквото и да било насилие. Ние за това сме правова държава, за това имаме фундаментални принципи“, каза Габриел.

Вицепремиерът подчерта, че до този момент Министерството на вътрешните работи е показало „солидни и убедителни резултати“ по темата за присъединяване на страната ни към шенгенското пространство.

Важно е да останем обективни и прагматични, и да мислим кое е добре за България и за българските граждани, призова още Мария Габриел.

Вицепремиерът Мария Габриел коментира темата след днешното заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество, на което бяха обсъдени трите бюджетни проектозакона за догодина.

По отношение на кораба, който е отвлечен и за който има информация, че има двама българи – на този етап мога да кажа, че буквално от първия час следим информацията. Ние сме в постоянна връзка с нашите представителства в региона, в постоянна връзка с международните ни партньори и службите, коментира тя.
 

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *