Министърът на икономиката обясни смяната на ръководството на ДКК


Министърът на икономиката обясни смяната на ръководството на ДКК

Снимка: БГНЕС

Необходима е смяна на ръководството на Държавната консолидационна компания и вчера много ясно го казах представяйки новия екип на ДКК. Има дейности в министерството, които имат по-малко нужда от политика и повече експертиза.

Още по темата

28 авг 2023 16:00

7

24 авг 2023 11:03

154

Това заяви в студиото на БНТ министърът на икономиката Богдан Богданов.

По думите му, такива са управленията на публичните предприятия, търговските предприятия към министерството, с които реално обществото е запознато с тях.

„Промяната на едни хора с други не решава проблема. Но е необходима тогава, когато виждаме, че има неефективно управление. Екипът, който беше в ДКК до миналата седмица, в крайна сметка лично аз смятам, че не си е свършил работата за година и малко повече, откакто е бил назначен от тогавашния служебен министър Никола Стоянов“, уточни Богданов.

Според него, втора поредна година ДКК няма годишен финансов отчет, подаден в срок, което е нарушение на закона.

„Когато са минали близо 18 месеца след края на периода – това е юни 2022 г., когато е трябвало да се подадат отчетите за 2021 г., и близо две години нямаме годишен финансов отчет. Имало е някаква реакция от страна на министерството, подаден е един отчет, който е с особено становище от страна на одитор, той не е приет, върнат е. Същевременно в момента тези отчети не са подадени и не са публикувани, което е в нарушение на закона“, поясни министърът.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *