Миню Стайков кандидат-депутат от партията на Васил Божков

През 2021 г. БНО на ексцентричния Георги Георгиев-Готи даде изцяло листите си на „Българско лято“, сега издига карнобатския бизнесмен

Собственикът на „Винпром Карнобат“ Миню Стайков за втори път се кандидатира за народен представител. Той води две партийни листи – в Бургас и в столичния 25-ти МИР. След като през 2021 г. атакува депутатските банки чрез партия „Бригада“, година по-късно карнобатският алкохолен император е избрал не по-малко маргиналната формация БНО.

Неин лидер е фамозният Георги Георгиев-Готи, известен с това, че подопечното му Българско национално обединение осигурява временен имунитет на вип-арестанти. През пролетта на 2019 г. издигна затворничката Евгения Банева за евродепутат, но звездата му изгря най-ярко през 2021 г., когато обяви, че отдава целите си партийни листи „под аренда“ на партия „Българско лято“ на Васил Божков.

Злите езици говорят, че партийното брокерство е източник на солидни доходи за Георгиев, защото заплашените от българското правосъдие бизнесмени дават мило и драго да се сдобият с макар и временен имунитет. От актуалния тренд се възползва и хотелиерското семейство на Маринела и Ветко Арабаджиеви, които м.г. влязоха в листите на друг политически Остап Бендер – Александър Томов.

Клюкарите от жълтите павета с право любопитстват какво е подтикнало карнобатският алкохолен бизнесмен да влезе повторно в изборната надпревара. Самият той твърдял, че проблемите с правосъдието вече са зад гърба му и не го заплашва затвор. Стайков повече от година е на свобода, има право да пътува в чужбина и нищо около него не навежда на мисълта, че му е нужна по-специфична защита.

Не е изключено предизборната динамика от 2021 г. да му се е усладила и да е решил пак да си опита късмета. Той се ползва с безусловната симпатия на хората от Карнобат, защото градът живее благодарение на него и заводите му, които хранят местното население.

Близки до Стайков издават, че той изпитвал презрение към големите партии, но винаги през годините е давал рамо на малки формации с алтернативен поглед към случващото се у нас и по света. Ето защо не е изключено да е избрал БНО съвсем безкористно, прогнозират наблюдатели.

Източник: kliuki.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *