Мирчев, ДБ за сглобката: Няма зависимост, няма заплахи на никакво ниво

„Няма зависимост, няма заплахи на никакво ниво. Г-н Пеевски е свободен да прави твърдения. Правителството има много ясен път и ясни приоритети – Конституцията, еврозоната, Шенген, смените в регулаторите, реформите в службите“, заяви пред БНТ Ивайло Мирчев от „Демократична България“.

Още по темата

18 ное 2023 10:03

10

По думите му от ПП-ДБ са готови да отидат на нови избори, когато подкрепата за това правителство стане безсмислена.

„Обстановката е сложна, има достатъчно турбуленции в управлението“, допълни Ивайло Мирчев.

Той поясни, че от „Демократична България“ са предложили да бъде назначен особен управител в „Лукойл“.

„Защо по време на служебното правителство „Лукойл“ не е контролиран по никакъв начин, да представи план и да му бъде изискан отчет как се реализира този план за преминаване от руски към неруски петрол. Най-хубавото, което можем да направим, е да прекратим дерогацията, но има риск. Сега цените ще бъдат поддържани във времето и на 1 март „Лукойл“ ще може спокойно да премине към друг сорт нефт“, отбеляза Ивайло Мирчев и подчерта, че трябва да бъдат направени проверки в „Лукойл“ дали са имали контрабандни практики.

„Такова насилие не е се е случвало, не си спомням полицията да е използва водното оръдие“, така Ивайло Мирчев коментира трусовете в БФС и кървавия протест в столицата.

„Това е достатъчно Калин Стоянов да си подаде оставката, най-логично е министърът да поеме отговорност. Не знам чий човек е вътрешният министър, нито главният секретар, има организационен проблем в МВР“, каза още Ивайло Мирчев.


 

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *