Митева: Законите на парче създават хаос

Лидерът на лидер на коалиция „Заедно“ Ива Митева коментира пред Bulgaria ON AIR какво ще е развитието на поредните избори, които се задават на 2 април.

„Изборите ще ни оттласнат, ако хората излязат да гласуват и ако осъзнаят, че отивайки да гласуват, те няма да накажат себе си, ще накажат управляващите и тези 32 години, които ни лъжат, че правят нещо.

Още по темата

17 фев 2023 23:50

139

13 фев 2023 14:42

87

Няма да ни оттласнат, ако хората са отчаяни и това продължи. Хората казват, че няма смисъл да гласуват, че това са поредните избори. Няма да ни оттласнат, ако медиите продължават да казват, че ще има избори“, заяви Ива Митева в Bulgaria ON AIR.

 „Ако се направи наистина някакво обединение и то на принципна, идейна основа, свързана с живота на хората, тогава може би ще има някакъв смисъл. За съжаление, това разделение, което виждаме последните години, това все повече задълбочава кризата“, каза още Митева.

Тя призна, че популярността си дължи на „Има такъв народ“: „Но ние сме били известни в нашите среди, преди да излезем на екран. Много пъти са ме канили като експерт, но съм отказвала, за да не бъркам професията си и работата си с говореното по телевизията. Има професионалисти, които не излизат на екран и са си такива. Аз не съм искала да ставам популярна.“

На въпрос какво е финансирането на коалиция „Заедно“, тя коментира така: „Идеята ни е експертите да се обединим и всеки, познаващ родното си място, да се опитва нещо да направи, а не партийните лидери да вървят напред. Финансирането е както всеки един друг субект спрямо Изборния кодекс. Много е трудно. Има едно решение на Сметната палата, където са одобрили новия образец на декларациите. За съжаление, този образец е направен така, че нова формация много трудно ще се финансира.

„Принципът на равнопоставеност е нарушен, не е справедлив спрямо участниците в изборите. Когато се правя закони на парче, се създава правен хаос, това не е демократично“, заключи Митева.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *