Мъж преби жена си десет дена след сватбата, даден е на съд

Районна прокуратура – Видин внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Т.К. (на 52 години), привлечен към наказателна отговорност за извършени от него престъпления – причиняване на телесна повреда в условията на домашно насилие и довеждане до опит за самоубийство чрез жестоко отнасяне.

От м. май 2022 г. П.Г. заживяла на семейни начала с обвиняемия. Няколко месеца по-късно двамата сключили граждански брак, като само след 10 дни той нанесъл първия побой над съпругата си.

Пострадалата не сигнализирала на полицията и на никого не споделила за случилото си. По същия начин постъпила и след поредния случай на насилие срещу нея в края на м. октомври 2022 г.

Около 20,00 ч. на 11.11.2022 г. между двамата отново възникнал скандал, продължил до около 04,00 ч. на следващия ден. Обвиняемият бил под влияние на употребен алкохол, обиждал жената, нанесъл й побой.

Дори когато Т.К. заспал пострадалата П.Г. продължила да се опасява от физическо насилие спрямо нея, не виждала изход от ситуацията и не знаела как да се справи с нея. Съпругът й принудително ограничавал личния й живот, свобода и права – не допускал свободно и самостоятелно излизане от жилището и я контролирал по телефона, пише „24 часа“.

Изплашена и травмирана от случилото се, жената опитала да се отрови с медикаменти, но й прилошало. Била открита паднала от обвиняемия, който се обадил на телефон 112. Пристигналият на място медицински екип транспортирал я закарал в болница.

Впоследствие П.Г. подала жалби срещу обвиняемия в полицията и в съда, завела бракоразводно дело. Спрямо него е издадена ограничителна заповед.

Предстои делото срещу Т.К. да продължи в съда.
 

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *