Недекларирани €130 000 задържаха на „Дунав мост 2“ при Видин


Недекларирани €130 000 задържаха на „Дунав мост 2“ при Видин

Снимка: архив, БГНЕС

Недекларирани 130 000 евро задържаха митнически служители в района граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 2“ при Видин – Калафат, съобщиха от Агенция „Митници“.

На 31 август митническите служители са проверили влизащ в страната товарен автомобил, пътуващ от Германия за Армения, превозвал групажна стока. Водачът – турски гражданин, е заявил, че не пренася нищо за деклариране. При извършената щателна проверка инспекторите открили в кухина на арматурното табло укрити евробанкноти с номинал от 100 и 200 евро. В присъствието на водача валутата е била преброена и е установено, че недекларираната сума е в размер на 130 000 евро, уточняват от агенцията.

По случая е съставен акт за административно нарушение.

От началото на годината на този граничен пункт са предотвратени осем опита за пренасяне на недекларирана валута, показва справка в сайта на Агенция „Митници“. Във всички случаи валутата е била укрита във влизащи в страната автомобили с шофьори турски граждани. Общо задържаната недекларирана валута във всичките осем случая е с левова равностойност от близо 2,88 млн. лева.
(БТА, Росен Младенов)

 

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *