Нова измама: Мним брокер взема капаро и офейква под носа на продавачи купувач

С платено капаро, но без имот, в който да живеят. През последните три години в тази ситуация са попаднали не малко хора, като общото между тях е, че са били излъгани от един и същ човек.

След като харесват имот за купуване или наемане, въпросният брокер взима от тях депозит между 1000 и 2000 лева, а после изчезва. Въпреки подадените сигнали, срещу мъжа няма повдигнато обвинение и той продължава да “работи” необезпокоявано.

Края на месец февруари, София. Когато работата му налага да се задържи в столицата за по-дълго време, ще го наречем Никола, решава да потърси жилище под наем.

“Намерих различни Facebook групи с брокери. Написах пост, че търся апартамент под наем, описах районите, финансовите изисквания, параметрите на апартамента”, разказва мъжът. Така той се свързва с различни агенции, прави няколко огледа, но остава недоволен. Когато получава обаждане от брокер.

“С мен се свърза Йоан Алексов. Срещнахме се още няколко пъти. Той беше изключително търпелив, изключително професионално се държеше за разликата от другите брокери, които срещнах допреди това. Успях да намеря жилището с него или поне мислех, че успях”, казва още Никола.

Споразумяват се за гаранционен депозит в размер на 1200 лева. По молба на брокера, Никола ги изплаща на ръка. На него, а не на собственичката на апартамента, с която също се среща. Получава приемно-предавателен протокол, а няколко дни по-късно трябва и да се нанесе.

Източник: alarma.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *