Осъдени за трафик на мигранти ще плащат стойността на три коли


Осъдени за трафик на мигранти ще плащат стойността на три коли

Снимка: Pixabay

Осъдени за трафик на мигранти ще заплатят пазарната стойност на трите автомобила, с които са извършили престъплението, съобщиха от Районната прокуратура във Велико Търново, по чието обвинение се е произнесъл Районният съд.

Осъдени са четирима румънски граждани, които незаконно са превозвали мигранти през страната. Всеки един от тях е осъден на наказание от по една година и девет месеца лишаване от свобода условно, както и глоба в размер на по 4000 лева за всеки. Н

а всеки от четиримата е наложена и глоба в размер на по 15 750 лв. (общо за четиримата 63 000 лв.), представляваща пазарната стойност на използваните за извършване на престъплението три автомобила, които не са тяхна собственост.

Мъжете са осъдени за това, че на 24 август на територията на община Велико Търново, в съучастие, противозаконно подпомогнали 16 чужденци, от които трима непълнолетни, граждани на Сирия, да пребивават в страната, в нарушение на Закона за чужденците в Република България – без да притежават редовен паспорт или заместващ го документ за пътуване, както и виза.

Деянието е било извършено чрез използването на три моторни превозни средства. Техните действия са съпроводени и с неподчинение спрямо органите на властта. Делото е приключило с одобрени от Районен съд – Велико Търново споразумения, които имат последици на влезли в сила присъди./БТА

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *