Пеевски скочи: Денков да отговори чии интереси пази: На про-Путин и „Лукойл“?


Пеевски скочи: Денков да отговори чии интереси пази: На про-Путин и "Лукойл"?

Снимка: БГНЕС

„В интервю пред БНР днес министър-председателят казва „на мен не ми е началник никой от парламента“. В тази връзка препоръчвам на Денков да направи следното: да чете внимателно Конституцията и да излезе от комфорта на премиерския кабинет и особения въздух, който е вдишал там. Да слезе на улицата пред Министерски съвет, да вдиша чист въздух, да чуе хората и да си припомни кога, как и защо беше назначен на тази позиция. От думите му е видно, че е объркан“, казва председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски, съобщиха от пресцентъра на партията.
„Суверенът е неговият началник, а волята на суверена изразява Парламента чрез народните представители. Голямата му изнервеност отдавам обаче на факта, че сигнализирахме с колегата от ГЕРБ Делян Добрев Главния прокурор и председателя на ДАНС по публикуваното в „Политико“ международно разследване за гигантска далавера, която се осъществява с помощта на българските власти и „Лукойл“, незаконен износ на горива. Продължавам да настоявам тези действия да бъдат разследвани, на базата за основаните съмнения за корупционна схема“, посочва Пеевски.

Още по темата

12 ное 2023 11:00

139

Според него дерогацията трябваше да гарантира на българските граждани по-ниски цени на горивата с близо 80 ст., но тя донесе единствено милиарди за режима на Путин, финансиране на войната в Украйна и терористични паравоенни групировки като Вагнер.

„Това веднага трябва да спре! От шест месеца повтарям, че дерогацията трябва да бъде отменена и да спре. Големият въпрос е какво още чака Денков?! Чака да поемат ГЕРБ ротацията, за да избяга от отговорност и пред кого?! Кой печели от това отлагане? Дали Денков не печели време за „Лукойл“ и руския режим?“, коментира Пеевски.

„Сигналите и разследванията сочат съмнения за престъпна схема на най-високо ниво. Друго обяснение няма. И кой реално управлява държавата? Денков дължи отговори. Затова какви разговори с „Лукойл“ и представители на и руската държава води той и началникът на неговия кабинет Тодор Модев. Какви ангажименти поемат и в чия полза. За тези разговори Денков ни уведоми на среща, в която участва и Бойко Борисов, като ни увери, че са постигнали някаква договорка за внасяне на дължимите данъци от компанията незабавно. Но нищо не последва“, продължава Пеевски.

„Още в понеделник ще внеса писмен парламентарен въпрос относно това кога и с кого Денков и началникът му на кабинет са договаряли с „Лукойл“ и руската държава и какво са договаряли. Настоявам за цялата информация при пълна прозрачност и ясни и конкретни отговори. И отново ще напомня, че премиерът и министрите са длъжни да се отчитат пред парламента и българските граждани“, казва още Пеевски.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *