Пет милиона пчели изпаднаха от камион на магистрала в Канада


Пет милиона пчели изпаднаха от камион на магистрала в Канада

Снимка: Pixabay

В Канада 5 милиона пчели изпаднаха от камион и предизвикаха хаос, съобщиха местни медии. На 30 август рано сутринта, близо до град Бърлингтън, кошери с пчели изпаднаха от камион, движещ се по магистралата Гуелф. Предполагаемата причина за инцидента са лошо закрепени ленти фиксатори.

В резултат на инцидента беше установено, че огромен рояк от 5 млн. пчели свободно летят из района. Полицията помолила жителите на близките къщи и пътниците от преминаващите автомобили да затворят прозорците си от съображения за безопасност, а също така препоръчала на пътуващите пеша да избягват района. На мястото е пристигнала полиция, както и професионални пчелари.

Последните помогнали за примамването на пчелите в кошерите и ги върнали обратно в камиона. Някои от полицаите били ужилени, но никой от хората, които ликвидирали последствията от инцидента, не е постъпил в болница.

Отстрани на пътя пчеларите оставили кошери с надеждата, че пчелите, които са отлетели надалеч, ще успеят да се върнат. След няколко дни кошерите ще бъдат взети и транспортирани до местоназначението им.

По-рано беше съобщено, че в Шотландия рояк пчели превзе бар в центъра на град, след което собствениците трябваше временно да го затворят. Готвачи, бармани и сервитьори бяха принудени да се евакуират през задния вход. /БГНЕС

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *