„Пирогов“ приключи с проверката по случая Мустафа Емин

Приключи проверката в най-голямата в България болница за спешна помощ „Пирогов“ по случая със съветника на военния министър Мустафа Емин. Тя бе назначена от ръководството на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“.

Причината е арогантно държание и заплахи на Емин към медицинския персонал заради болното му дете на 30 август т. г. Тогава той поискал да се извади дете от Противошокова зала, за да бъде вкарано неговото.

Още по темата

30 авг 2023 08:56

307

29 авг 2023 16:52

58

29 авг 2023 16:20

279

„Снети са записи от камерите за периода. Снети са обяснения с доклади от страна на всички медицински специалисти в „Пирогов“, които имат отношение по случая и са направени срещи с всички, имащи отношение към случая“, съобщиха от болница „Пирогов“.

Резултатът от проверката показа:

– От медицинска гледна точка са спазени всички стандарти за работа и оказване на помощ в рамките на Спешното отделение.

Персоналът е подходил с висок професионализъм, извършили са всички необходими консултативни прегледи и изследвания на детето. Оказана му е необходимата помощ и манипулации и е изпратено вкъщи с препоръки.

– Документацията по случая е водена по правилата и е описано по часове и минути движението на пациента.

– За този период в детска противошокова зала е оказана спешна помощ на 3 (три) травматични деца и са проведени продължителни мероприятия по ресусцитация (съживяване) на друго дете, което е преведено с тежък хеморагичен шок.

– Правилата на триаж са спазени стриктно.

„Всички данни от проверката са предоставени на Етичната комисия на политическа партия „Да, България“.

„Пирогов“, като болница с високо обществено доверие заявява, че ще предостави информация на всички заинтересовани по случая при спазване на Закона за закрила на детето, Закона за здравето и Закона за личните данни“, категорични са от „Пирогов“.

Ръководството на болницата благодари на колегите за високия професионализъм, за търпението и за психическата устойчивост, която са проявили.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *