Писател: Партиите у нас са най-големите тайни общества

Стигнахме до падението на българската политическа мисъл, виждаме самоубийство на българския парламентаризъм. Отива към трагикомизъм тази ситуация. Това заяви писателят Димитър Недков в студиото на „Денят ON AIR“.

Той определи предизборната кампания в жанра „площадни монолози“. По думите му се вижда как политиците са загубили увереността в себе си и се борят единствено за оцеляване в очите на собствения си електорат.

„Видяхме, че изчезнаха общите планове в кадрите, широкоъгълният обектив трябваше за времената, когато площадите и залите бяха пълни“, подчерта писатeлят с акцент върху малобройните събирания на привърженици в предизборните кампании.

Той вижда трайно установен политически модел у нас, контролиран от глобалната пария на О`Браян.

„Властта остана единственият бизнес в нашата държава. Докъде е стигнало моралното падение – спечелил си изборите, орева орталъка в предизборната кампания да гласуват за теб и 3 дни мълчиш“, коментира Димитър Недков пред Bulgaria ON AIR.

Писателят заяви още, че партиите у нас са „най-големите тайни общества“: „Никой не ги знае, излизат на избори и казват – „аз имам решение на този въпрос“ и след това се оказва, че решението се взима от някой друг, някъде другаде“.

Гостът посочи, че ролята на президента Румен Радев в последните години също е съществена.

„На политическата сцена със свой проект излезе и президентът. Той се усети доста по-късно как го подтикнаха да признае бащинство върху „Продължаваме промяната“, която трябваше да измести и извади от играта другата страна на собствения си образ – ГЕРБ. Защото на ГЕРБ, „Продължаваме промяната“ и ДБ генезисът им е все в една и съща инженерингова лаборатория. И тук, намесвайки се, президентът настъпи с негов политически проект, който се нарича президентска република“, каза още Недков.

Писателят добави, че президентска република обслужва сюжетната линия на САЩ.

„Новият посланик е човек, расъл като дете и съзрял по време на Виетнамската война. Той пристига с две основни задачи – темата на „пролетния бал на пълнолунието“, който трябва да устрои – искате, не искате, България ще бъде въвлечена във война. Искате, не искате, за да победим в хибридната война с Русия от Прибалтика до вас ще заработят комисии за разследване на антиамериканската дейност“, коментира писателят.

Прогнозата му е че, поне 10 г. ще продължи конфликтът Русия-Украйна и ще доведе до взаимно изтощение.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *