Пловдив пуска тинейджъри в клубове само с родителско позволение


Пловдив пуска тинейджъри в клубове само с родителско позволение

Снимка: БГНЕС

Полиция и собственици на клубове в Пловдив с обща позиция за контрол на достъпа до нощните заведения от деца, ненавършили 18 години.

Целта е непълнолетните да влизат в дискотеките след 22 часа само със специална декларация от родител и с упълномощен придружител вписан в документа. С новия подход и органите на реда, и управителите на заведенията се надяват да преодолеят трудностите при проверката и присъствието на тийнейджърите, съобщи БНТ.

Много момчета и момичета обаче намират начин да прескочат родителското разрешение и да отидат на дискотека. При последната проверка в четири нощни заведения в Пловдив полицаите установили над 30 посетители без навършени 18 години.

Още по темата

4 фев 2023 09:00

24

28 яну 2022 08:48

261

Половината от тях представили декларации, че са придружени от пълнолетно лице, но без разписано пълномощно от родител. Затова униформените вече изискват специален документ за проверка.

Новите декларации ще са задължителни за всички младежи на възраст между 14 до 18 години, които искат да влязат в дискотека в Пловдив след 22 часа.

Управители на нощни заведения също смятат, че декларацията, написана и подписана от родител, е важна.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *