Последни 5 дни за евтините талони за метрото


Последни 5 дни за евтините талони за метрото

Снимка БГНЕС

Талоните за 10 пътувания с единична цена от 1,20 лв. в метрото ще важат до петък – 31 март. След това притежателите им няма да може повече да се таксуват с тях.

От началото на 2023 г. Центърът за градска мобилност спря да продава такива талони, като остави период за употреба на купените дотогава. За хартиените талони с билетчета за автобус, трамвай и тролейбус той изтече в края на февруари, а за метрото изтича в края на март. След спирането на талоните много софиянци недоволстваха, но Столичният общински съвет не пожела да ги възстанови, както направи с месечните карти за 1 линия. Така алтернативата за по-рядко пътуващите с градския транспорт в София останаха електронните билети от 1,60 лв. за 30 минути или 2,20 лв. за 60 минути.    

От 15 март в касите и през уеб портала на ЦГМ вече може да се купуват месечни карти за една линия на наземния транспорт и метрото. Цената на персонализираните документи по редовна тарифа е 23 лева, за метро – 35 лева, а на неперсонализираните- съответно 28 лева и 42 лева. За учениците, студентите и докторантите цената е 6,90 лева за наземния транспорт. За метрото стойността е 9 лева.

 

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *