ПП отвориха вратата за разговори с ИТН

След като от началото на юни, когато Слави Трифонов обяви изтеглянето на партията си от властта, представителите на „Продължаваме промяната“ бяха категорични, че няма да водят разговори с „Има такъв народ“, а само с отделни депутати, сега едно от ключовите лица от ПП – Андрей Гюров, не изключи диалог. Но с много ясни условия.

„С „Има такъв народ“ вече сме водили преговори, работили сме заедно в коалицията. За съжаление нивото на доверие не е високо. Това, което може да се направи оттук напред, е да се разговаря на база принципи, конкретни цели и задачи“, коментира председателят на парламентарната група на „Продължаваме промяната“ в кулоарите на НС.

След края на първия кръг на преговорите за съставяне на кабинет, провеждани от БСП, ще започнат обсъжданията по същество за конкретни имена, които да оглавят ресорните министерства, съобщи още той.

Въпросният първи кръг от преговори завършва днес, четвъртък, като в 14 часа носителят на третия проучвателен мандат за съставяне на кабинет БСП се среща с „Демократична България“, а час по-късно представители на „столетницата“ ще разговарят с шестимата отцепили се от „Има такъв народ“ депутати.

След края на този кръг преминаваме в посока обсъждане на персонални позиции и обсъждане на премиер. Досега тази тема не е обсъждана„, заяви Гюров.

Двуяко може да се тълкува и припомнянето на Андрей Гюров за номинацията на ПП за министър председател при първия мандат. „Както знаете, нашата номинация за премиер беше Асен Василев“, каза депутатът, неуточнявайки обаче дали финансовият вицепремиер в оставка ще бъде издигнат отново като номинация за правителствен ръководител.

Източник: news.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *