При акция срещу купен вот: МВР откри над 120 артефакта в Шумен


При акция срещу купен вот: МВР откри над 120 артефакта в Шумен

Снимка: МВР

Криминалисти откриха над 120 артефакта при операция срещу купения вот в Шумен. Иззети са и суми в лева, евро с неустановен към момента произход в хода на действия, предприети по неотложност във връзка с евентуални престъпления, свързани с изборното законодателство, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Претърсвания на три адреса в Плиска са извършени тази сутрин от служители на ОДМВР – Шумен. Процесуално-следствените действия са проведени по неотложност във връзка с получена оперативна информация за евентуални престъпления, свързани с изборното законодателство.

Криминалисти от областната дирекция в Шумен и колегите им от РУ – Нови пазар пристъпили към действия след анализ на придобитата информация и указания от дежурен прокурор. В хода на извършените претърсвания от единия от имотите са иззети близо 35 000 лева и над 2000 евро, с неустановен към момента произход, а от друг – сума в размер на 2500 лева.

Иззети са и над 120 обекта с вид на културно-исторически ценности, между които монети, коланни апликации, средновековен печат с животинско изображение, върхове на стрели, пръстени с незатворени халки, части от средновековно облекло и средновековен нож. Експертизи ще установят датировката им. Намерен и приобщен към образуваното досъдебно производство е и метал детектор.

Работата по образуваните производства продължават под ръководството на компетентните прокуратури.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *