Първо в Скандал! Ето заловения убиец на швейцареца и жена му (СНИМКИ)

От „Скандал“ първи публикуваме снимката на заловения убиец Б.П. на швейцарския бизнесмен Удо Ланге. Същевременно публикуваме снимка и на неговата съпруга.

Съпругата на убития швейцарец Удо Ланге във вилното селище на пернишкото село Кладница и задържаният за убийството на бизнесмена имали лични отношения, стана ясно от брифинг на прокуратурата и полицията днес.

Има достатъчно събрани доказателства, че арестуваният 57-годишен мъж с инициали Б.П. е съпричастен към престъплението. Предстои и внасяне на искане за постоянна мярка, заяви старши комисар Павел Млеканов – директор на ОД на МВР-Перник.

Повдигнато е обвинение за умишлено убийство. Мъжът е задържан за 24 часа, след което мярката ще бъде удължена до 72 часа с прокурорско постановление. Утре ще бъде внесено искане в Окръжния съд с оглед за вземане на най-тежката мярка за неотклонение.

Обвиненият е познат на пострадалия и на семейството му. Работил е при съпругата на жертвата Елизабет Ланге, която има пекарна. Мотивът за престъплението е личен, смятат разследващите.

„Задържаният и съпругата на пострадалия са в лични и служебни отношения. Този човек е адресно регистриран в София. Към момента доказателствата сочат, че той е извършител на убийството. Работи се и по установяване на съпричастие и на други лица. Задържан е вчера сутринта в жилището му в София“, каза Албена Стоилова – говорител на Окръжна прокуратура в Перник.

На този етап няма доказателства срещу съпругата. Все още се установява как точно е извършено убийството.
Швейцарецът Удо Ланге беше открит мъртъв в дома си в Кладница в четвъртък вечерта. Пристигналият на място лекарски екип не е установил следи от насилие. По време на аутопсията обаче е открита рана в долната дясна част на шията, през която е засегнат белият дроб.

Източник: skandal.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *