Радостин Василев: Кабинет с третия мандат е фантастика

Кабинет с третия мандат е по-скоро в сферата на фантастиката. Тази позиция изрази пред Нова телевизия независимият депутат и министър на спорта в оставка Радостин Василев.

За мен е наложително да се отива на избори, подчерта той, като сподели, че не очаква още депутати от ИТН да напуснат парламентарната група на партията. Според него те са имали достатъчно време да помислят дали да напуснат групата. Радостин Василев нямал ангажимент да убеждава депутати да напуснат Слави Трифонов.

Правителството вече се превръщало в мъка, според независимия народен представител. Той не очаква БСП да излъчат премиер.

Проблемите в коалицията идвали от ИТН, по мнението му.

Нямало нищо притеснително в записа от заседанието на ДБ. За него притеснително е, че Тошко Йорданов възприемал КПКОНПИ като бухалка, в която трябвало да има участие и ИТН.

Никаква воля не е имало в ИТН за управление, каза Василев. Според него целта на хората на Слави Трифонов е връщане на ГЕРБ и ДПС във властта. Има притеснение в ръководството на ИТН относно Бойко Рашков, по думите му. ИТН няма за цел да се бори със статуквото, според независимия депутат. Те убиха желанието на хората за промяна, критикува Василев.

Причината за напускане на коалицията бяха финансови интереси на хора извън коалицията, убеден е той. 10 играчи чакаха огромен държавен ресурс, който Кирил Петков и Асен Василев прекратиха, поясни Радостин Василев.

Източник: news.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *