Ревизоро: Мария Габриел е Кирил Петков, но в пола


Ревизоро: Мария Габриел е Кирил Петков, но в пола

Снимка БГНЕС

Мария Габриел от 20 години не е в България и не познава страната. Хубавото е, че не е участвала в корупционни схеми, други ще ги правят вместо нея. Ако пак се кандидатира за еврокомисар, ще я изберат, защото ще си направи кампания. Тя е Кирил Петков, но в пола, а той дори повече имаше опит с бизнес у нас. Това не означава, че няма да бъде добър премиер, стига другите политически сили да я приемат сериозно. Това каза за „Нова нюз“ бившият екоминистър и финансов експерт Емил Димитров, по-известен като Ревизоро.

Още по темата

10 май 2023 10:38

15

10 май 2023 10:22

62

10 май 2023 09:14

319

„Чудя се как някой ще тръгне да внася бюджет, а друг да го приеме, ако не е сигурен, че той ще управлява. Аз смятам, че премиер трябва да бъде Борисов с ДПС и БСП, защото това е възможната конфигурация“, коментира той.

По думите му има 4 начина за финансиране на държавата. „Първият е печатане на пари, втората – привличане на евросредства, третото – увеличаване на приходите и четвъртото – да намалят разходите“, разясни Димитров.

От своя страна икономистът Румен Гълъбинов смята, че консолидация по бюджета трябва да има както в приходната, така и в разходната част. „За осигурителните вноски и данъците трябва да има разговори. Ако има редовно правителство може би е по-добре, защото сега бюджетът би бил за 6 месеца. Това е неудобство, но и предимство. Редовният кабинет може да разпределя добре балансирано тежестите от увеличените разходи или от досъбиране на приходи – може да прави два бюджета едновременно. Капиталовата програма трябва да се намали наполовина“, подчерта той.

Според него, ако има увеличение на осигуровките, това ще мотивира хората да се осигуряват на минимална заплата.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *