Румен Радев: Кризите изостриха социалните неравенства


Румен Радев: Кризите изостриха социалните неравенства

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Дълг на всички институции е да уважават и пазят резултатите от труда на българите и да не ги разхищават, заяви президентът Румен Радев по случай 1 май – Ден на труда и на международната работническа солидарност в своя официален профил във Facebook.

По думите му кризите през последните години и последиците от войната в Украйна засегнаха дълбоко обществото ни и изостриха социалните неравенства.

„Демокрацията и развитото общество са немислими в отсъствието на социална справедливост. Без осъзнатото и ежедневно отстоявано разбиране, че успехът може да е общ, само ако се гради на честен труд.

Нормираният работен ден, здравното осигуряване, платеният отпуск и пенсиите днес са права, извоювани с цената на много жертви. Тяхното качество и спазването им са показател за зрелостта на обществото ни. Наша обща задача е да отстояваме каузата на социалната справедливост, така че българите уверено да планират и градят своето бъдеще в собствената си държава.

Кризите през последните години и последиците от войната в Украйна засегнаха дълбоко обществото ни и изостриха социалните неравенства. Затова дълг на всички институции е да уважават и пазят резултатите от труда на българите и да не ги разхищават. Само солидарни и сплотени, работейки за интересите на България, можем успешно да преодолеем изпитанията на днешния и на утрешния ден.

В Световния ден на труда и международната работническа солидарност, благодаря на всички хора, които със своята енергия, ум и почтен труд, въпреки всички трудности, градят  достойно бъдеще за своите семейства, нашето общество и България. Честит Първи май!“, допълва Радев.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *