Румънски полицай: Имаме същите проблеми на пътя

Румъния и България споделят една съдба по темата с войната по пътищата. Това коментира в ефира на предаването „Директно“ Василе Зелка, президент на най-големия полицейски синдикат в Румъния.

„Имаме същите проблеми – много автомобили, недобра инфраструктура, също така, законът не е достатъчно строг и наказанията не са високи“, разказа той.

По дмуте му по-строгите наказания и повече правомощия в ръцете полицията, биха дисциплинирали шофьорите.

Зелка коментира и общия път на двете съседни страни към Шенген. Той е убеден, че техническите изисквания са изпълнени както от Румъния, така и от България.

„Имаме голям напредък е постигнат и по отношение на охраната на границите ни. Румъния демонстрира това и на румънско-украинската граница“, изтъкна още Зелка пред Bulgaria ON AIR.

Според него недопускането ни в шенгенското пространство е равно и на финансови загуби за София и Букурещ.

„Румъния губи 200 млн. евро годишно от това, че не е в Шенген. Със сигурност, че и загубите за България са големи. Това, което виждаме е политическо решение“, категоричен е Зелка.

По-рано в София бе учредена Балканска асоциация на синдикатите на служителите в обществената сигурност. Тя ще се занимава с разрешаването на различни общи проблеми в балканските страни в сферата на сигурността.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *